Az együttműködés nem ért véget

Budapest
2014.05.09., péntek

z év végén, a következő két választás után tart tisztújítást az MSZP, akkor dől el, lesz-e változás az elnöki székben, ilyen jellegű személyi kérdésekről addig nem lesz szó – mondta Mesterházy Attila a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának.
A szocialista párt elnöke elmondta: nem tűztek ki számszerűsített célt az EP-választásokon, azt szeretnék ugyanakkor, ha minél több ember sikerülne elvinni szavazni. Mesterházy Attila elismerte: az országgyűlési választások eredménye után nehezebb a kampány és a lelkesítés is a párt saját táborában. Hozzátette: a Fidesz nem véletlenül szervezte ilyen közel egymáshoz a két voksolást.
Az Európai Parlamentben az MSZP a nemzeti érdeket akarja védeni, de nem csak erőből, hanem úgy, hogy ha „a józan ész is szerepet játszik” – fogalmazott. Példaként említette szövetségesek segítségét az ország problémáinak képviseletéhez, megoldásához.

Az országgyűlési választások eredményére utalva Mesterházy Attila elmondta: az összefogás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az együttműködés azonban nem ért véget, az önkormányzati választásokon ugyanakkor a helyi szervezetek döntik el, hogy helyben kivel működik együtt az MSZP. Akár közös főpolgármester-jelölt is lehet – mondta kérdésre válaszolva a pártelnök, megjegyezve, így lehet növelni az esélyeket.

Mesterházy Attila Molnár Zsolt ügyét figyelemelterelésnek tartja arról, hogy Sneider Tamást parlamenti alelnöknek választották. A Molnár Zsolttal kapcsolatos vád, miszerint köze lehetett a szkinhedekhez, igaztalan, ezért azzal nem kell foglalkozni – mondta Mesterházy Attila a 180 percben.
forrás: hirado.hu

További hírek